Знайомтеся: конкурент ФК «Путрівка»


05.10.2011  

Сьогодні в Києві, на полі навчально-тренувального центру імені Віктора Банникова відбудеться вирішальний матч аматорського чемпіонату країни.

І ФК «Путрівка», чинний чемпіон Київської області, і «Нове Життя» з Андріївки, найсильніша аматорська команда Полтавщини, уперше в своїй історії змагатимуться за національний титул безпосередньо у фіналі. Є й інша подробиця, що об`єднує кандидатів у чемпіони. Цьогоріч вони виступали в одній з попередніх груп. І путрівці, до речі, програли андріївцям обидві зустрічі — 2:3 в Лютежі та 1:3 на виїзді.

Хто ж він, опонент нашого чемпіона?

Команду засновано 2008 року. Представляє вона приватне сільгосппідприємство із села Андріївки Машівського району Полтавської області. Того ж року колектив, очолюваний Олександром Данильченком, став найсильнішим у районі, а наступного сезону виграв другу лігу чемпіонату Полтавщини.

2010 рік став визначальним для команди, яку тренує Ігор Коваль. У червні до її складу долучився екс-збірник та екс-чемпіон України Олександр Мелащенко. Разом з братами Олексієм і Петром Ротанями (знайоме прізвище? Так-так, це рідні брати знаменитого Руслана Ротаня) він утворив ударне тріо «Нове життя». 2010 року андріївці тріумфували в обласному кубковому турнірі і фінішували другими на Полтавщині лише тому, що програли «золотий» матч амбітній «Великій Багачці» (3:4 в овертаймі на стадіоні міста Комсомольська). Регулярний сезон обидва колективи завершили, маючи по 68 очок.

Нинішнього року «Нове Життя» безапеляційно виграло груповий і фінальний турніри аматорської першості країни. А 24 серпня в тому ж таки Комсомольську команда завоювала Кубок області, розгромивши ФК «Рокита» — 4:1 (Мелащенко, О.Ротань-3).

Футболісти з Андріївки, переважно досвідчені та солідновікові, зазвичай переграють суперників завдяки швидкісному та потужному груповому маневрові. Хоча перебільшити внесок у командні звершення солістів — Мелащенка та братів Ротанів, — і справді неможливо.

Національний суперфінал аматорів на НТЦ ім.Банникова почнеться о 16:00. Підтримаймо наших чемпіонів із Путрівки, шановні земляки!  

© Будь-яке копiювання чи наступне поширення iнформацiї лише за наявності гіперпосилання на koff.org.ua


  •