На щиті


30.11.2011  

Бучанці гідно протистояли чемпіонам, але програли з мінімальним рахунком. Суперкубок України серед аматорів цьогоріч розігрувався вперше.

 

Право виборювати його отримали аматорський чемпіон з Андріївки Полтавської області та наш ФК «Буча» як кубковий тріумфатор аматорського сезону в Україні. Відбувся матч на полі навчально-тренувального центру імені Віктора Банникова, і обидві команди забезпечили в столиці солідну глядацьку підтримку.

Чемпіонське «Нове життя» добре знане й на Київщині, позаяк тричі (!) впродовж року перемогло ФК «Путрівка» і двічі — вишгородський «Діназ» у чемпіонаті країни серед аматорів. Основними виконавцями сільської команди є недавні професіонали з іменами насправді широко відомими в українському футболі. Мова про колишнього чемпіона країни в складі київського «Динамо» Олександра Мелащенка та братів Олексій і Петра Ротанів. Останній, до речі, є граючим тренером андріївської команди.

Однак перед суперкубковим поєдинком «Нове життя» посилилося ще двома екс-професіоналами найвищого рангу — запоріжцями Андрієм Демченком і Денисом Смирновим. Як відомо, Демченко свого часу володів Суперкубком Європи, виступаючи за нідерландський «Аякс», а Смирнов провів близько півтора десятка сезонів у вищій лізі національного чемпіонату, захищаючи спортивні кольори запорізького «Металурга» та сімферопольської «Таврії».

Рішення Асоціації аматорського футболу країни дозаявити двох іменитих гравців, які до цього за «Нове життя» не грали, не піддається жодній критиці. І навіть запізнілий дозвіл зробити щось подібне й бучанцям кадрової справедливості не відновив, оскільки ФК «Буча» функціонує зовсім на інших стратегічних засадах. Зрештою, Василь Олексюк і Віктор Удалов запросили до своїх лав універсала Олександра Пустовіта з «Путрівки», але часу на те, аби він зігрався з новими партнерами, ні команда, ні сам футболіст не мали.

І все-таки перший тайм значно краще провели наші земляки. Вони грали широко, комбінаційно, на високих швидкостях. Принаймні двічі найкращий гравець року на Київщині Олександр Петрук, який устигав до м`яча за безпосередньої близькості від воріт швидше за будь-кого, міг повести лік голам на користь ФК «Буча». Однак спочатку прямий шлях шкіряному до сітки перепинила бічна стійка, а потім ще й поперечина. Запам`ятався також далекобійний, але дуже небезпечний удар Євгена Шимана.

А тим часом іменитий опонент не створив поблизу воріт Дмитра Безп`ятчука жодної загрози. Більше того, за схожим сценарієм почався й другий тайм. Однак на 59-й хвилині зіркові ветерани «Нового життя» таки дочекалися слушної нагоди продемонструвати свою майстерність в усій красі. Смирнов вивів на ворота бучанців Мелащенка, а колишній гравець національної команди України, залишивши за спиною безпорадних у цій ситуації Шимана та Ігоря Титова і випередивши Олександра Клименка, технічно переграв нашого воротаря.

0:1 — такі цифри світилися на табло й після фінального свистка, хоча обидві команди були близькими до того, аби змінити рахунок. Дві нагоди змарнував той же Мелащенко, а Сергій Панфілов, опинившись сам-один навпроти голкіпера полтавців, шансом перевести гру в овертайм так і не скористався.

Прикро, звичайно, що національну суперкубкову прем`єру виграли не наші аматори. Однак у цілому цьогорічний сезон був особливо вдалим і для ФК «Буча», і для Київщини футбольної в цілому. Саме так охарактеризували виступи команд столичного регіону на всеукраїнській арені фахівці. Залишається сподіватися, що великі перемоги на кшталт кубкового тріумфу бучанців чекають на нас уже в найближчому майбутньому.

А проти «Нового життя» на столичній арені зіграли Безп`ятчук, Клименко (вилучений за друге попередження на 83-й хвилині), Титов, Козленко, Янчук, Науменко (Коновалов, 87), Шиман (Мар`євич, 87), Пустовіт (Мануйленко, 66), Петрук (Хрипко, 71), Кармаліта (Дорофєєв, 60), Панфілов. Президент клубу — депутат Бучанської міськради Василь Олексюк, тренер — Віктор Удалов. Безпосередньо на глядацькій трибуні підтримували команду Бучанський голова Анатолій Федорук, голова Київської обласної федерації футболу Олександр Тютюн, легендарний воротар «Динамо» Валерій Самохін, президенти і тренери обласних футбольних клубів.

© Будь-яке копiювання чи наступне поширення iнформацiї лише за наявності гіперпосилання на koff.org.ua


  •