Меморіал родини Гончаренків


26.12.2011  

Традиційний, уже четвертий за ліком турнір, присвячений пам`яті славних земляків, пройшов у Бородянському районі. Головний приз аматорських змагань поїхав до райцентру.

 

Григорій Потапович Гончаренко був авторитетним дитячим тренером і виховав чимало вправних гравців. Саме його вважають своїм першим і головним наставником багато відомих нині футболістів, зокрема, і найкращий гравець Київщини 2011 року Олександр Петрук. А сам Тренер пишався сином — Сергієм Григорійовичем Гончаренком, який з успіхом виступав у вищолігових клубах ЦСКА (Київ), «Нива» (Тернопіль), «Металург» (Маріуполь) та «Волинь» (Луцьк). Величезні надії подавав і юний Сергій Сергійович Гончаренко. Недарма його називали одним з найобдарованіших у дитячому футболі країни. Однак доля розпорядилась інакше: всі вони загинули в автомобільних катастрофах на зимових дорогах…

Цьогоріч пам`ять улюблених земляків ушанували виступом на традиційному турнірі 18 команд. Фінальна частина змагань, організованих Бородянською районною федерацією футболу, відбулася на майданчику Пісківського спортивного центру, заснованого меценатом Ігорем Луцковим. А безпосередню боротьбу за приз повели пісківський «Рубін» і бородянський «Ветеран». Першими відзначилися господарі. Однак ударний акорд бородянців, серед яких виокремлювалися Віктор Чорний і сімейне тріо Юрченків — 48-річний Віктор і його сини Дмитро та Михайло, виявився потужнішим. 3:1 — і головний приз турніру, вручений Тетяною Пилипівною та Ігорем Григорійовичем Гончаренками, поїхав до райцентру. Спогадами про Гончаренків поділилися голова Бородянської районної федерації Володимир Шома, фундатор пісківського «Рубіна» Леонід Лавриненко, ветерани бородянського футболу Віталій Мариненко, Віктор Юрченко, Анатолій Демченко, Іван Іваненко, Олександр Марцун, перший заступник голови КОФФ Валерій Валерко… Усі присутні зійшлися на тому, що традиційний меморіальний турнір, яскравий і динамічний, став найкращим пам`ятником людям, які зробили вагомий внесок у розвиток народної гри.

© Будь-яке копiювання чи наступне поширення iнформацiї лише за наявності гіперпосилання на koff.org.ua


  •