«Кришталевий» дубль для Бучі


22.08.2011  

Футболісти наймолодшого міста Київщини вдруге поспіль завоювали Кубок області. Це вже було! Саме так відгукнулися на кубкове протистояння в Лютежі симпатики народної гри столичного регіону.

 

Бо й справді, бучанці та путрівці вже змагалися за другий приз обласного футболу торік у Борисполі. Більше того: і тоді, і зараз один з яскравих голів-красенів провів дивовижно віртуозним ударом зі штрафного путрівець Литовчак. Але найважливіше, що знову, як і минулого сезону, гору в особливо затятому змаганні двох насправді гідних фіналу конкурентів узяв ФК «Буча».

… І Блохін серед нас! Однак матчеві передували й події, воістину варті підвищеної уваги. На заповнених ущерть трибунах євростадіону в Лютежі знайшлися місця не лише для голосистих уболівальників фіналістів, що намагалися перекричати одне одного впродовж усього поєдинку, а й для юнаків з Білорусі, Китаю, Польщі та Росії, задіяних у міжнародному юнацькому турнірі. І все-таки справжній шквал овацій зірвав своєю появою перед глядачами легендарний Олег Блохін. «Я охоче відгукнувся на запрошення свого друга Анатолія Присяжнюка, і опинившись в атмосфері виняткового футбольного свята, не пошкудував ні на мить!» — зізнався футбольний  рекордсмен усіх часів. «То, може, візьмеш на олівець, як тренер національної команди, когось і з наших вихованців?» — уточнив не без частки жарту керівник області. «А чому б і ні?», — в Олега Володимировича, судячи з усього, настрій і справді був чудовим… А поки готувався власне фінал, аудиторія, не шкодуючи долонь і голосових зв`язок, емоційно реагувала на виступи юних барабанщиць і танцівників, раділа з міжнародних успіхів місцевих каратистів і захоплено спостерігала за виставковими матчами дітлахів з вишгородськиз команд «Діназ» і «Чайка» та славетної «Біличанки». Щойно легендарний футзальний клуб, організований і виведений на чемпіонську орбіту талановитим Володимиром Колоком, отримав Почесну грамоту КОДА з рук Анатолія Присяжнюка, а почесні гості урочисто відкрили першу чергу оздоровчо-спортивного комплексу «Діназ», настав очікуваний з особливим нетерпінням час основного фіналу.

Бурхливий старт чемпіона. Путрівці, виконуючи настанову тренера Віктора Іщенка, з перших миттєвостей матчу заповнили чужу територію. Вони грали не просто наполегливіше, але й гостріше. В атаці бучанських воріт особливо виокремлювався Юрій Медведєв. Технічний і потужний форвард принаймні двічі мав унікально зручні для протистояння такого рангу нагоди в чужих володіннях. Однак м`яч заповітну ціль оминув. І все-таки чемпіон області започаткував лік фінальним голам уже в середині першого тайму. Роман Литовчак, виконуючи штрафний, обманув і живу стінку, і воротаря. 27 хвилина — 0:1. До честі бучанців, оговталися вони дуже швидко, та й дещо курйозний гол допоміг їм освоїтися на полі. Гостру боротьбу в карній зоні ФК «Путрівка» виграв Олександр Петрук і зрівняв рахунок. 1:1 на 35-й хвилині, і здалося, що тепер усе почнеться заново.

Соло Мануйленка. Так і сталося. Надалі гра вирівнялася, і моменти почергово виникали то біля одних, то біля других воріт. Віртуозно діяли на останньому рубежі голкіпери. А коли й вони були безсилими зарадити біді, на виручку приходили стійки та поперечини. Це був яскравий, динамічний, захопливий футбол! Російські тренери, що спостерігали за перипетіями матчу з діназівських трибун, не приховували свого захоплення. «Ми думали, що на Київщині футбольні поля чудові, а тепер переконалися, що й грають на них чудово!» — прокоментував фінальний поєдинок Сергій Кищенко, наставник юнацької збірної Московської області. Схоже, сподобався матч і почесним гостям — заслуженим тренерам України Володимирові Онищенку та Олександрові Іщенку, популярним футболістам Владиславу Ващуку і Тарасу Михалику… А потім змусив увесь стадіон здійнятися в єдиному захопливому пориві Дмитро Мануйленко. Бучанський форвард-віртуоз, опинившись з м`ячем під гострим кутом до чужих воріт, ударив без роздумів — і приніс команді перемогу!

Слово губернатора. Кубок тріумфаторам і нагороди фіналістам вручили Анатолій Присяжнюк, Ярослав Москаленко, Владислав Ващук і Олександр Тютюн. Емоціям не було меж! А щойно трибуни вгамувалися, Анатолій Присяжнюк, до речі — Почесний голова Київської обласної федерації футболу, пообіцяв усіляко сприяти вишгородському «Діназу» в його бажанні долучитися до професіонального футболу. Це означає, що на Київщину очікують нові футбольні свята, перемоги й випробування.

Табло фіналу. ФК «Буча» — ФК «Путрівка» — 2:1 (Петрук, 35, Мануйленко, 66 — Литовчак, 27).

Безп`ятчук, Коновалов, Титов, Козленко, Бакуменко, Дорофєєв, Остроушко, Дмитренко (Шиман, 90+1), Кармаліта (Мануйленко, 46), Петрук, Панфілов. Президент клубу Василь Олексюк, тренер Віктор Удалов — Скибенко, Лях, Пустовіт, Рачковський, Пекний, Євсєєв, Литовчак, Сахно, Турчин (Вишняк, 68), Войцеховський (Поліщук, 48), Медведєв. Президент клубу Леонід Матушевич, тренер Віктор Іщенко.

© Будь-яке копiювання чи наступне поширення iнформацiї лише за наявності гіперпосилання на koff.org.ua


  •